Tjibbe Hazenberg

Wie is Tjibbe Hazenberg?

Tjibbe is sinds medio het seizoen 2014 – 2015 de nieuwe secretaris van onze Recreatie Sport Groep Drachten e.o.

Hij heeft zich spontaan gemeld uit sociale gevoelens om Jan de Vlugt, onze vorige secretaris, op te volgen.

Tjibbe is in 1963 geboren in Leeuwarden. Zijn vader was eerst werkzaam bij de Condens. Nadien is hij naar de Nederlandse Spoorwegen overgestapt om werkzaamheden te verrichten aan het onderhoud van spoorwegen. Hij heeft nog een jongere broer en zus.

Vanaf zijn 14e jaar woont Tjibbe met genoegen in Drachten.

Schoolleven en arbeidsproces.

Door meerdere verhuizingen zowel binnen Leeuwarden als daar buiten heeft hij verschillende lagere scholen bezocht. Voor vervolgonderwijs ging hij eerst 1 jaar naar de MAVO ; dat beviel niet zo en daarom werd voor de LTS gekozen met de richting elektrotechniek. Na één jaar op de MTS aan de Leidijk in  Drachten te hebben gestudeerd is hij beroepsmilitair geworden bij de Koninklijke Marine in Den Helder. Tot varen op zee is het echter niet gekomen want na zijn opleiding van 4 maanden kwam Tjibbe er achter dat dit beroep het niet was (althans niet voor hem). Vervolgens is hij gedurende 4 jaren werkzaam geweest in de horeca op de Kaden in Drachten. In café ’t Jaske trof hij haar: de in Drachten geboren Yvonne Vaartjes zat als klant bij hem in de zaak. Hun levenspaden zijn samen gevoegd en ze hebben een bestendige relatie. Yvonne werkt bij Talant in Gorredijk.

Meerdere beroepen hebben zich aangediend in zijn afwisselende leven. Hij was onder andere elektricien in loondienst, gedurende 10 jaar bij werkgever Gebr. Verkley kabellasser in de telecom voor de PTT, een 2 – jarige avondstudie gevolgd aan de streekschool in Leeuwarden voor monteur laagspanningsnetten (werken / leren traject), 4 jaar vervolgstudie voor assistent technicus en technicus en tijdens zijn werkzaamheden voor de PTT nog een 4½ jarige MTS opleiding in de middag- en avonduren. Hij maakte de MTS studie volledig af. Na zijn baan bij Verkley naar de PTT in Groningen gegaan voor het verrichten van computerwerkzaamheden. Momenteel is Tjibbe nog volledig werkzaam voor de KPN (voorheen was de benaming PTT). Hij werkt gedurende 2 dagen in Drachten en 3 dagen in Harderwijk.

Hij adviseert vanaf de helpdesk voor de helpdesk telecom engineers en monteurs voor een oplossing van voorkomende problemen. Daarnaast is hij bezig in de netwerkadministratie en mede ontwikkeling van nieuwe software voor de diverse systemen.

Zijn grote technische knobbel is hierbij uiteraard onontbeerlijk.

Gezondheid.

In 2008 kreeg hij op 45 – jarige leeftijd zijn eerste lichte hartaanval op het werk. Het was op een maandag en er werd toen niet zo’n aandacht aan geschonken. Misschien wat weekendperikelen ?

Totdat hij 2 dagen later een tweede hartaanval kreeg ! Via Nij Smellinghe in Drachten werd hij naar het MCL Leeuwarden gebracht alwaar een stent is geplaatst.

Een derde, weliswaar lichte, hartaanval trof hem tijdens boodschappen doen voor Kerstmis 2012.

Nadat hij eerst de boodschappen naar huis had gebracht ( zijn Yvonne was kwaad daarover ) is hij per ambulance naar de IC afdeling in Nij Smellinghe gebracht. Na hartkatheterisatie bleek sprake van adervernauwingen en in MCL Leeuwaren zijn 2 bypasses aangebracht.

Tijdens de bewegingstherapie in het ziekenhuis is hij opmerkzaam gemaakt op het bestaan van onze vereniging.

Met veel plezier gaat hij naar de wekelijkse sportavond op de dinsdag.

Hobby’s.

Aan de woning waar ze nu al zo’n 25 jaar wonen is het al te zien : hier woont een zendamateur ! Naast Yvonne is de grote liefde MUZIEK ( geen bepaalde voorkeur ).

Derhalve is Tjibbe sinds jaar en dag diskjockey bij Poppodium Iduna in Drachten. Naast het normale werk in de week is hij dus ook veelal in de weekends druk bezet.

Bovendien heeft hij een eigen bedrijfje voor het bouwen van zgn. flight cases en luidsprekerboxen.

De vakanties worden met een toercaravan veelal doorgebracht in Duitsland en de Scandinavische landen. Ze houden veel van wandelen in de natuur en moeten niets hebben van het massatoerisme.

Politiek bewust is Tjibbe al vanaf zijn 18e . Voorheen was de Partij van de Arbeid zijn partij.

Nu gaat zijn voorkeur uit naar de SP ( dit blijkt ook wel uit zijn e – mailadres).

Hij is een ondersteunend lid.

Naast onze sportavond gaat Tjibbe éénmaal per week naar fitness.

Tjibbe is een sociaal bewogen mens die graag wat wenst te doen voor een ander in de samenleving.

Druk bezet. Twee rechterhanden. Een doener en een denker die er op een wat latere leeftijd wel achter is gekomen waar het in het dagelijkse leven werkelijk om draait.

Met dank voor jouw koffie , de groetjes aan Yvonne en aan jullie poes en rooie kater Peter ben ik tevreden naar huis gegaan.

Veel succes bij het uitoefenen van het secretariaatschap van onze Recreatie Sport Groep.

 Klaas Heemstra