RSG Drachten neemt afscheid van trainer Pier de Boer

door | 26 mei, 2023

Ta oan wat oars!

Al jaren is Pier de Boer een van de vaste sportbegeleiders van Recreatie Sportgroep Drachten en omstreken. Zijn betrokken inzet is geweldig! Een kleine groep leden, allemaal (ex-)hartpatiënten uit Smallingerland, Opsterland en zelfs Gemeente Leeuwarden komt wekelijks bijeen in de sportzaal aan de Klaverweide 4 in Drachten.

Pier de Boer en Ruben Elzes zijn de sportbegeleiders: de ene week Ruben, de andere week Pier. Het gaat vaak om lichte conditietraining, oefenen van vaardigheden en spel. Naast de sportbegeleider is ook altijd een medisch begeleider aanwezig. Vaak participeren beide begeleiders aan de sportieve activiteit. Pier heeft dit werk nu al heel wat jaren gedaan. Tijd voor hem om de bakens te verzetten. Het fijne van Pier is zijn enthousiasme en zijn deskundigheid. Vanuit zijn werk op de functieafdeling in ziekenhuis Nij Smellinghe kent hij ook de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers.

Een grote kracht is ook zijn humor. Altijd ruimte voor een goede grap. Op 16 mei, de laatste sportavond van dit seizoen namen we op sportieve wijze afscheid van Pier. ‘Jim binne wer ris ta oan wat oars! En as jimme it no noch net sûnder my kinne wurdt it nea wat!’ We zullen Pier missen en wensen hem veel plezier en gezondheid toe bij de volgende vrijwilligersklussen die op hem liggen te wachten.

Oh ja… mocht je zin hebben sportbegeleider te worden bij misschien wel de beste en meest gezellige Recreatie Sportgroep van Drachten? Laat ons dat dan weten. Ons seizoen start weer op dinsdag 12 september. Ben je (ex-)hartpatiënt en wil je meedoen? Om 19.30 ben je van harte welkom.